Undervisningen

I løbet af året varierer skolens program i indhold, metode og varighed, der sker hele tiden noget nyt og anderledes, dette for at bevare og pirre elevernes nysgerrighed til at kunne udvikle sig både personligt - og sammen med skolekammeraterne. I denne nærværende inkluderende undervisning bliver den enkelte dygtigere med både hænder og hoved.

Undervisningsprogrammet omfatter hele fagrækken, der undervises både praktisk og teoretisk med mulighed for udfordringer og ekstra hjælp. Her skal man bruge, det man lærer, mens man lærer det.

De almindelige fag er klædt i en interessant indpakning, der får ”pæren” til at lyse op i hjernen.

Udover hele fagrækken indeholder skolens program andre fag, som er designet særligt hertil: Sundhed, fremtidens verden, kommunikation, teater, kunstneriske udtryk, og mange flere.

Der er også praktiske fag. Fag som kræver både hænder og hoved, som giver mulighed for at handle. Her kan man tage sagen i egen hånd og udvide sin kapacitet til at tænke i løsninger og håndtere livets praktiske virkelighed.

Der skrives diktater, læres tabeller, forstå statistikker og man finder ud af, hvad fotosyntese er for en størrelse, - men det vægtes i lige så høj grad at blive dygtig til at lodde, dyrke grøntsager, kunne sætte et vindue i eller lave den mest fristende frokostbuffet til sine kammerater.

  • Skal der læres omkring fiskeri, får vi en fisker til at komme og fortælle om livet som fisker, efterfølgende tager vi en tur med ud på hans fiskekutter og får praktisk erfaring med fiskeriet.
  • Skal vi lære om Mellemøsten, besøges vi familier med denne baggrund, der fortæller om deres tidligere liv og levned i Mellemøsten, spiser deres mad og får derved en unik indsigt i andre kulturer og der skabes nye venskaber.

Undervisningen skal styrke elevernes gåpåmod og nysgerrighed for, at forstå sig selv og den verden vi lever i. Undervisningen skal være så oplevelsesrig og vigtig, at den bliver husket rigtig længe.

Der undervises som beskrevet i hele fagrækken og Heldagsskolen Lindersvold har undervisningsoverenskomst med Faxe Kommune.