Livets skole - Skolen for livet

 

Hvorfor skal du gå i skole, og blive ved år efter år, når nu du godt kan læse og kan den lille tabel – eller måske har opgivet at lære det?
Går du i skole, mens du venter på at komme ud i det store syngende virkelige pulserende liv, hvor man rigtig kan leve så det sprøjter?
Går du i skole for at uddanne dig, så du kan få et godt job og blive til noget?
Går du i skole for at lære at håndtere livet, mens du lever det – mens du udvikler dig selv, dine færdigheder og din menneskelighed, så du bliver til nogen?
Dette her kunne være dig, der bor her:

Kim Bach Petersen
Jernbanevej 3, 3.th
2800 Kongens Lyngby
Region Hovedstaden
Midtjylland
Danmark
Norden
Europa
Jorden
Mælkevejen
Universet

Set ”derudefra” er du bare en lille ”dims”, et lille ubetydeligt støvkorn, der står, ligger eller render rundt på jordens overflade, tilsyneladende uden indflydelse på hvad der sker.
Denne Jord, der drejer rundt om sin egen akse, og cirkulerer rundt om solen, og så igen, som en del af hele vores sol-system, er på vej rundt om mælkevejens centrum, der hele tiden bevæger sig ud-ad i verdensrummet, mens dette konstant udvider sig.
Så, altså mens du sidder her og læser, farer du gennem universet med en fart af næsten 1000 km i sekundet, kun fastholdt til din stol via tyngdekraften.
Tyngdekraften er årsagen til at du føler du sidder helt stille – fordi, uden tyngdekraften ville du være kylet ud af stolen, slynget af jorden og smidt langt ud i universet.
Så – med sådan en fart, og så vilde kræfter i aktion, hvorfor så overhovedet bekymre sig om dig!

Men, altså, fakta er, at vores liv nu engang leves her på jorden, og her gælder både fysikkens og naturens love, lige såvel som love og regler skabt af mennesker.
Livet på Jorden er i meget høj grad bestemt af – og påvirket af hvad vi mennesker skaber og udretter.
Menneskeheden, alle folkeslag på jorden, består af dig og mig og alle de andre, èn for èn og i mange forskellige grupperinger og formationer.
Hver af os er en person, en ud af mange, faktisk en ud af os alle.

Hvad der sker her på vores planet, hvad der sker i verden, hvad der sker i Danmark, på Sjælland, i din skole, i dit liv –er ikke bestemt i forvejen af nogen ”udefra” af nogen ”skæbne” eller anden kraft. Du kan tage roret i dit eget liv.
Det er os der skaber fremtiden, fremtiden er ikke forudbestemt, fremtiden ligger åben, DIN fremtid ligger åben
Mulighederne ligger der lige til at gribe. Problemerne er der lige til at tage livtag med og til at blive løst. Udfordringerne er dine – hvis du tager dem op.

Hver ny generation har det i sig – har potentialet til og muligheden for at skabe nye veje og nye forhold for dem selv og deres omgivelser, eller de kan følge i deres forfædres fodspor uden at stille spørgsmålstegn ved hvilken retning vi er på vej i, men kun have travlt med at tilpasse sig det eksisterende og at blive til ”noget”.

Men ligegyldigt hvad du har fået at vide, ligegyldigt hvilket land du er født i, lige meget hvilken opvækst du har haft, eller hvad du har lært indtil nu, så har du altså muligheden for at bestemme over dit eget liv, over hvordan du bruger din tid.
Mange unge over hele verden er optagede af hvad de gerne vil være, ved at finde deres placering i samfundet. Få en god uddannelse, få et godt arbejde med en god løn, og at klatre op ad den sociale rangstige- så højt som muligt, for at blive til noget.
Jo bedre stilling jo mere sikkerhed for sig selv og sin familie forventer man at skabe.
Det er sådan mange unge mennesker ser sig selv og tænker om deres fremtid, og det er oftest hvad mange forældre ønsker for deres børn. Overalt.

Denne skole er ikke lavet for at du kan blive til NOGET.
Skolen her er lavet så du kan blive til NOGEN, en person i sin egen ret.
En skole, hvor du kan bruge dit fulde potentiale til at blive dig, et menneske, ikke først og fremmest defineret af dit arbejde og din løn, men af din menneskelighed, personlige værdier og færdigheder, og af din evne til at leve og arbejde sammen med andre og til at skabe forandringer og nye og bedre forhold.
En person, der er herre over sin egen tid og sit eget liv. Det afhænger alt sammen af dig, hvordan dit liv bliver og hvem du bliver til.
Hvor spændende, meningsfyldt og sjovt det vil blive og hvilke spor du vil sætte omkring dig.
Vi ved, du ikke kan gøre det alene.
Skolen er til for at du kan blive til NOGEN.