Teater

På Lindersvold har vi en tradition for at opføre et teaterstykke hvert år.
At opføre et teaterstykke er udfordrende og udviklende for alle.
For en teaterproduktion kan kun blive godt, hvis alle bidrager med alt det, de har i sig.
Nogen sørger for lys og lyd, mens andre bygger kulisser. Der skal laves og skaffes kostumer og rekvisitter, andre specialiserer sig i at sminke skuespillerne.
Sidst, men ikke mindst er der selvfølgelig skuespillerne og instruktøren.
Alle har deres andel, og hvis en af parterne ikke gør sit, så mister produktet noget af kvaliteten.
Teater giver mulighed for at involvere de mange.
Ikke alle vores elever er fødte skuespillere og føler sig trygge på scenen.
Til gengæld er de måske dygtige til at bruge deres hænder til at bygge kulisserne.
Man kan mærke, når teaterproduktionen er i gang på Lindersvold, fordi alle taler om det, og alle deltager på hver deres måde.
Hvad så med undervisningen?
Den kommer ind som en naturlig del af teaterproduktionen.
Kulisserne kan ikke bygges uden at skulle anvende matematik i praksis.
For at lære sin rolle som skuespiller må man læse manuskriptet, fundere over det, analysere det og sætte stykket i perspektiv.
Lys-og lydfolkene skal måske lære at beskæftige sig med
ny teknik, finde lydfiler på nettet eller producere dem selv.
Så teaterproduktion er et fantastisk undervisningsprojekt.
Samtidig med at det samler både elever og voksne om et fælles projekt, som alle er stolte af og det styrker fællesskabet.

Der har stået teater på vores program i hele maj måned. Elever og lærere har arbejdet hårdt og intenst på at skabe en god forestilling.
Dette indebar både at vælge selve stykket, men også at fordele de mange opgaver en sådan produktion indeholder, skuespillerne, rekvisitholdet, lys og lydfolk, sufflører, kostumedesignere, make-up artister, osv.
Teaterproduktionen har været en del af danskundervisningen, idet alle der har været involveret i stykket har kendt stykket i de mindste detaljer. Eleverne har i undervisningen fortolket stykket og i praksis overført dette til skuespillet på scenen.
Skuespillerne har måttet øve deres replikker for at kunne dem på udenad og samtidig finde modet til at stå på scenen. Det var en stor udfordring for nogle, men alle klarede det flot.
Kulisseholdet skulle ligeledes bruge matematik, da de skulle måle, udregne budget, tegne kulisserne i målestoksforhold, producere kulisserne på værkstedet og endda finde meget kreative løsninger som at ombygge en sofa og fremstille vores egne højhælede sko i størrelse 47.
Resultatet blev meget flot og stykket blev en stor succes, da vi opførte det til regionalt teaterstævne i Magleby ved Skælskør, hvor det næsten lykkedes os at sikre os en plads til det store sommerteaterstævne.
Sidst, men ikke mindst var teaterproduktionen et fantastisk projekt i forhold til at skabe kammeratskab og sammenhold, da det krævede rigtig meget samarbejde fra alle elever og lærere.